Tartu Lasteaed Piilupesa keskkonnatöörühma koosoleku protokoll

08.11.2023

kell 13.15- 14.00


Keskkonnatöörühma liikmed: Kersti Vahur, Raili Pärsim, Tiina Mändmets, Erika Maar, Anne Andla, Heidi Lihtsa, Silja Parbus, Maris Jõeveer, Katrin Tilsen


Koosolekul osalesid: Kersti Vahur, Tiina Mändmets, Heidi Lihtsa, Silja Parbus, Katrin Tilsen, Maris Jõeveer, Erika Maar, Raili Pärsim


Koosolekut juhatas: Kersti Vahur

Protokollis: Silja Parbus


Päevakord:

  • Rohejaht

  • Rohelise Kooli aasta tegevuskava arutelu

  • Lastekogu

  • Üldküsimused


Arutelu:

  • Rohejahi jaoks kalade juurde pandud kaks kasti. Vanematele on info saadetud, et lapsega koos võivad kastidesse tuua vana pisielektroonikat ning küünlaümbriseid. Kastid on kasulik ja esteetiline mingitmoodi kaunistada/märgistada. Õppejuht vaatab, mida teha saab.

  • Aasta tegevuskava. Teemad on Tervis ja heaolu, Transport, Meri ja rannik. Tervise ja heaolu all näeme nii füüsilist kui ka vaimset tervist. Südamenädalal kavas korraldada võistlusmoment Forseliuse kooliga. Vaimse tervise ja heaolu all on üks vahenditest vaikuseminutid ning teadliku õpetaja tegevused. Transpordi teema all – erinevad transpordiliigid, mida saab Tartu linna piires lastega kasutada. Ka rongisõit on võimalik üks-kaks peatust, et näiteks minna aastateema raames Vaksali linnaosaga tutvuma. Kevadel saab korralda jõetranspordiga sõitmist. Piilupesa matkade lõpuüritusena on direktor välja käinud väljasõidu Jõmmul. Jäätmevähendusnädala tegevused on nii transpordi kui ka jäätmete valdkonna all.

  • Sooja kampsuni nädala korraldame ka sel õppeaastal. Eelnev teavitustöö nädala ideest ja eesmärgist tuleb seekord aegsasti vanematele saata, vältimaks asjast nihkega arusaamisi.

  • Peenrakastid, marjapõõsad, kompostikastid ümber maja. Koostöökoht vanematega? Peenrakaste vaja juurde selleks, et iga laps saaks oma näpud mulda pista. See on paistnud välja just sõimerühmade puhul, kel on kolme rühma peale hetkel üks kast. Mõte – taotleda kastide tegemiseks rahastust ning teha A-korpuse õuele kuuri taha õppeaed, kus saaksid oma taimi kasvatada tollel õuel mängivad lapsed. Marjapõõsad ümber maja – ideeliselt annaks osta istikud ning paigutada põõsad lasteaia territooriumile ümber maja. Sõstrad. Kompostimine on kevadpoolaastal kavas ette valmistada. Aun, kompostikast (ehk koostöös kooliga) ning ka võimalusel kinnine kast, kuhu saaks toidujäätmeid panna. Kompostimise osas ehk saame kaasata kooliõpilasi kastide meisterdamisel.

  • Lastekogu kogunemiseks 15. november.

  • Koostöös kooliga – Noorte Maailmamuutjatega midagi koos toimetada.

Otsused:

  • Kinnitada Rohelise Kooli tegevuskava 2023-24 õppeaastaks.



Koosolekut juhatas                               Koosolekut protokollis:

Kersti Vahur                                          Silja Parbus

 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist