Jäätmetekke vähendamise nädala tulemus

 

Euroopa jäätmetekke vähendamise nädal "Ringsed ja kestlikud tekstiilid", alapealkirjaga „Jäätmed on moest väljas“ (European week for the waste reduction. Circular and sustainable textiles. Waste is out of fashion!) toimus taaskord novembri eelviimasel nädalal: 19.-27. november 2022.

Kõige olulisem on tekstiilijäätmete tekke vältimine! Tooteid ja teenuseid on disainitud kogu olelusringi ning tarbija reaalseid vajadusi arvestades. Toodete võimalikult kaua kasutuses hoidmine – korduskasutus, ümberkujundamine, parandamine, kasutusotstarbe muutmine.

Üleeuroopalise jäätmetekke vähendamise nädala raames kutsuti kõiki üles jäätmeteket vältima ning ressursse mõistlikult kasutama!

 Mõeldud, tehtud! Ka meie osalesime (tegelikult jätkub meil see projekt kevadeni) sellel nädalal. Olime kohe päri, et me peaks selle asjaga tegelema. Seekord küsisime ka ettepanekuid vanematelt, et kuidas me võiks lasteaias seda nädalat tähistada. Ühelt vanemalt saime suurepärase idee, et iga pere võiks tuua mõõdus 20*20 cm ühe tekstiiliruudu ja sellest võiks rühm kokku õmmelda rühmale lapiteki, mida on hea kasuatada iga aastasel laulu- ja tantsupeol istumisalusena lastel. Pika arutluse peale jõudsime ka seisukohale, et kõigil rühmaõpetajatel/õpetajaabidel pole oskusi neid tekke kokku õmmelda, et see peaks jääma ikka mõne lapsevanema või agara vanaema ülesandeks. Nädala jooksul koguti tükid kokku ja nüüd nii mõneski rühmas töö käib. Kõigil 14 rühmal ei õnnestunud teki jagu materjali kokku saada, nemad võivad tuua oma kogunenud tükid Rohelise kooli juhtgrupi kätte, kes neist ise midagi vahvat kokku meisterdab. 

Nüüdseks on meil paljudes rühmades tekid valmis ning mõnes rühmas veel valmimas. Panen siia ka pildid teile imetlemiseks. Aitäh projektis osalejatele ja teki kokku õmblejatele! Te olete imelise töö ära teinud!










Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist