Piilud Andre farmis 

Piilude rühma lapsed käisid 20.09 Andre farmis.

Esmalt vaadeldi lambaid, kes elasid õues aedikus ja tutvuti ülisõbraliku koera Ronjaga, kes oli lõpuni laste lemmik. 


Seejärel suunduti juustu valmistamise ruumidesse. Kus lastel lasti piiluda suurde anumasse, kus kogu juustu valmistamise protsess alguse saab. Anum oli küll hetkel tühi, aga rõõmu pakkus piilumine sellegipoolest.


 Järgnevalt suunduti juustude hoiustamis tuppa. Saadi teadmisi miks juustukerad pole kõik ühte värvi ning kuidas värv juustukera peale saab.




Kui juustud nähtud, suunduti lehmalauta. Lehmalaudas tervitasid lapsi nii suured kui ka väiksemad lehmad. Esmalt sai lehmadega tutvust teha ja neile lihtsalt pai teha.


 
Siis suunduti juba lüpsirobotit uudistama. Lapsed said teada, et lehmi lüpstakse 2-5 korda päevas ja seda kas lehma on vaja lüpsta, otsustab robot. Samuti teab robot lehma nime, analüüsib tema tervisenäitajaid, lüpsab vajadusel piima välja ning  saadab lehma rahulikult tagasi lauta ( laseb ta vätavatest välja). 



Kui ka lüpsmisprotsess sai ära vaadeldud, suunduti edasi lehmadele süüa andma. Lapsed said oma käega lehmadele leiba ja saia pakkuda. See polnudki nii kerge protsess ning enamus lapsi viskas lihtsalt leiva lehma ette maha. Mõni julgem ja osavam laps, aga sai selgeks kuidas käe pealt lehm oma pala kätte saab.

 

Lehmalaudas elutses ka eesel, keda lapsed nii hästi ära ei tundnud. Üks tüdruk arvas, et tegemist on jänesega, aga üks poiss, et see on kindlasti hobujänku :)

Kirjeldus puudub.

Pärast tööd tuleb ikka lõbu. Nüüd lasti lapsed heinarullide peale ronima. Kuna tegemist on suuresti poiste rühmaga (täna oli 13 poissi ja 2 tüdrukut), siis seda turnimist ja hüplemist nauditi vaat, et kõige rohkem.

 

Kui ka ronimised said ronitud, tuli väike kehakinnitus. Lapsed said kahte sorti juustu proovida (Klassik ja Andre farmi kuldne). Klassik läks lastele (ja ka õpetajatele) paremini peale ning see taldriku täis söödi päris tühjaks. Joogiks pakuti morssi ja oligi üks tore hariv programm läbitud.


Uudistati veel natuke kohalikus poes ringi ja seejärel suundutigi Tartusse tagasi.




Lapsed jäid kogetuga rahule ning avaldati soovi, et homme võiks tagasi tulla :)



 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist